Clicky


Donderdagmiddag meer bekend over duur sluiting Heinenoordtunnel

Donderdagmiddag meer bekend over duur sluiting Heinenoordtunnel
08-03-2012 10:10 | Algemeen | auteur de redactie
In verband met een spoedreparatie aan de blusleiding vanwege lekkage is de Heinenoordtunnel (A29) tot in elk geval donderdag 8 maart 12.00 uur in beide richtingen afgesloten voor vrachtverkeer. Na 12.00 uur wordt meer bekend over de duur van de stremming voor vrachtverkeer.

Rijkswaterstaat werkt hard om de Heinenoordtunnel zo spoedig mogelijk weer toegankelijk te maken voor vrachtverkeer. Voor vrachtwagens geldt een omleidingsroute via de A16 Breda/Dordrecht. Rijkswaterstaat adviseert vrachtwagenchauffeurs reeds in een vroeg stadium de A16 te kiezen, zodat de Kiltunnel gemeden wordt.

Kiltunnel
Rijkswaterstaat geeft de Kiltunnel niet tolvrij, omdat deze onderdeel is van een provinciale weg en omleidingen via de rijkswegen lopen. Daarnaast geldt dat de Kiltunnel alleen tolvrij wordt gegeven als de Heinenoordtunnel in beide richtingen voor alle verkeer dicht is of er hele lange files staan op de rijkswegen. Er is nu geen sprake van een volledige stremming. Er is tijdens werkzaamheden aan de blusleiding telkens voor het autoverkeer één rijstrook beschikbaar richting Rotterdam. De richting Breda blijft volledig beschikbaar voor het autoverkeer.

Arbeidsintensief
De noodreparatie is nodig vanwege lekkages in de brandblusleiding. Zolang Rijkswaterstaat met deze zeer arbeidsintensieve reparatie bezig is, is vrachtverkeer laten rijden door de tunnel echter onmogelijk. Dit om bij brand grote schade aan de tunnel zelf te voorkomen. Dit zou namelijk een lange stremming voor al het verkeer opleveren. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Meer informatie
Meer informatie kan men opvragen bij Rijskwaterstaat via het gratis informatienummer 0800-8002 (ma t/m zo van 06.00 uur tot 22.30 uur).