Clicky


Zware maandagochtendspits

Zware maandagochtendspits
19-03-2012 09:49 | Algemeen | auteur de redactie
De ochtendspits van maandag begon in het midden, zuiden en zuidwesten van het land met mist. Op de A1 bleef daarom vanuit Amsterdam naar Apeldoorn de spitsstrook afgesloten tussen Hoevelaken en Barneveld. De spitsstrook van de A50 werd door de mist in beide richtingen afgesloten tussen de knooppunten Hoenderloo en Waterberg. Dit leverde lange files op, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Ook gebeurde er een enkel ongeval waardbij op de A12 vanuit Arnhem naar Utrecht de linkerrijstrook zo'n 20 minuten werd afgesloten tussen Veenendaal-West en Maarsbergen. Door de afsluiting kwam er 8 kilometer file te staan. Op de N702 kwam bij Almere een motorrijder ten val.

Rond 07:50 uur stonden er verdeeld over het land veelal lange files. Op de A1 Hengelo - Apeldoorn stond voor het knooppunt Beekbergen maar liefst 10 kilometer verkeer stil met 20 minuten vertraging. Het verkeer op de A2 Eindhoven - Den Bosch kwam tussen Best en Boxtel in 6 kilometer file terecht.

Ook het verkeer op de A4 kreeg in de richting van Amsterdam weer met een lange file te maken tussen Leidschendam en de brug over de Oude Rijn. Na een ongeval op de A12 stond het verkeer vanuit Den Haag naar Utrecht zeker 30 minuten in de file tussen Zevenhuizen en Bodegraven. Het verkeer kwam daar over 10 kilometer stil te staan.

De vertraging voor het verkeer op de A15 Ridderkerk - Gorinchem liep op tot zo’n 25 minuten door 6 kilometer stilstaand verkeer tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Sliedrecht-West. De file op de A20 Hoek van Holland - Gouda was langer. Tussen Maassluis en Schiedam kwam het verkeer in 9 kilometer file te staan. Verderop stond nog eens 6 kilometer verkeer stil tussen Prins Alexander en het knooppunt Gouwe. Het verkeer kreeg daar te maken met ruim een half uur extra reistijd.

De ochtendspits kwam uiteindelijk uit in de categorie zwaar, met om 08:07 uur maar liefst 281 kilometer file op de snelwegen.