Clicky


Bloktijden breedtetransport bij sluis Weurt

Bloktijden breedtetransport bij sluis Weurt
21-03-2012 16:51 | Algemeen | auteur de redactie
NIJMEGEN - Omdat vrachtwagens breder dan 2.70 meter geen gebruik kunnen maken van de Energieweg in Nijmegen tijdens de reconstructie, zijn vorige week maatregelen genomen om de route Industrieweg - Westkanaaldijk geschikt te maken als omleidingsroute voor dit breedtetransport. De Industrieweg en de rotonde bij de Van Heemstraweg zijn aangepast en bij de sluis bij Weurt zijn tijdelijke verkeerslichten geplaatst.

Om tijdens de spits de doorstroming van het verkeer over de route te garanderen worden bloktijden ingesteld voor het breedtetransport. De brede vrachtwagens kunnen alleen gebruik maken van de omleidingsroute tussen 10.00 en 15.00 uur, tussen 20.00 en 6.00 uur en in de weekenden. Op werkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur zijn de verkeerslichten in werking. De rest van de dag en tijdens de weekenden staan de verkeerslichten op knipperen.

Om het breedtetransport in goede banen te leiden wordt bovendien een voorrangsregeling ingesteld: verkeer vanaf de sluis bij Weurt richting Industrieweg zal voorrang moeten geven aan verkeer vanaf de rotonde Industrieplein. Dit is aangegeven door middel van borden.