Clicky


LPG-tank tankstation E40 brandt nog hele week uit

LPG-tank tankstation E40 brandt nog hele week uit
24-03-2012 19:49 | Buitenland | auteur de redactie
De komende week geldt op de Belgische E40 ter hoogte van Wetteren een snelheidsbeperking vanwege een brand in een LPG-tank naast de snelweg.

Richting Oostende mogen voertuigen niet sneller rijden dan 90 kilometer per uur. In de richting van Brussel wordt de snelheid tussen Merelbeke en Wetteren afgebouwd van 120 km/uur naar 70 km/uur. Dat wordt aangegeven door middel van variabele snelheidsborden. De Belgische federale politie roept automobilisten op de E40 en de secundaire wegen te mijden. Het doorgaand verkeer kan het beste rijden via Kortrijk of Antwerpen.

De brand brak vrijdagavond uit in een van de bijgebouwen aan een tankstation langs de E40 in de richting van Brussel. De brand ontstond nadat een auto inreed op de bovengrondse LPG-leidingen van een ondergrondse tank van 20.000 liter.

Blussen van de tank is niet mogelijk, daarom laat de brandweer de tank gecontroleerd branden tot het gas op is. Verwacht wordt dat nog een week gaat duren. De brandweer probeert een "eventuele ontploffing" van de LPG-tank op te vangen door een muur van zandzakken en watercontainers rond de brandhaard te leggen.