Clicky


16-jarige Ajax-speler Noah Gesser en zijn 18-jarige broer omgekomen bij ongeval in IJsselstein

16-jarige Ajax-speler Noah Gesser en zijn 18-jarige broer omgekomen bij ongeval in IJsselstein
31-07-2021 10:04 | Sport | auteur ANP

IJSSELSTEIN - De 16-jarige Ajax-speler Noah Gesser is omgekomen bij een verkeersongeluk vrijdagavond in IJsselstein (Utrecht). Dat bevestigt een woordvoerder van de club, die spreekt van "vreselijk nieuws". Ook zijn 18-jarige broer heeft het ongeluk niet overleefd.

Gesser speelde sinds de zomer van 2018 voor Ajax, nadat hij bij amateurclub Alphense Boys speelde. Volgens fansites werd hij gezien als een groot talent, en stond hij te boek als een snelle en veelscorende spits. Komend seizoen zou Gesser beginnen bij Ajax Onder 17.

Het verkeersongeval gebeurde vrijdagavond op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein. Een personenauto, waarin Gesser zat, raakte waarschijnlijk op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een taxibusje. Een andere inzittende van de auto kwam ook om het leven. Volgens de Telegraaf gaat het om de broer van Gesser.

Volgens de politie zijn de slachtoffers 16 en 18 jaar, komen ze beide uit IJsselstein en uit hetzelfde gezin. Verder doet de politie geen mededelingen over hun identiteit.

De bestuurder van het taxibusje is naar het ziekenhuis gebracht, maar hij was fysiek in orde, meldde de politie eerder.