Clicky


Twee ongevallen op A6 zorgen voor lange afsluiting

Twee ongevallen op A6 zorgen voor lange afsluiting
28-03-2012 10:01 | Algemeen | auteur de redactie
JOURE - Door twee ongevallen is woensdagmorgen de A6 vanuit Joure richting Emmeloord bijna twee uur afgesloten geweest. Rond 07:10 uur gebeurde er ter hoogte van hmp. 303,8 een ongeval tussen zes voertuigen. In de file die daardoor ontstond gebeurde bij hmp. 304,5 nog een ongeval. Daarbij waren vier voertuigen betrokken, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Alle rijstroken werden afgesloten tussen het knooppunt Joure en de afrit Oosterzee met als gevolg een file van 2 kilometer met meer dan een half uur vertraging. Het verkeer kon wel passeren via de vluchtstrook, maar de file lostte daarmee niet op. Sterker nog, door het aanbod van verkeer stond er om 08:10 uur zelfs al 6 kilometer file.

Of er bij de ongevallen ook gewonden zijn gevallen, is niet bekend gemaakt. Rond 08:30 uur kon er één rijstrook worden vrijgegeven. Doordat het verkeer weer wat meer wegcapaciteit had, was de vertragingstijd al snel gehalveerd. Om even voor 09:00 uur waren beide ongevallen afgehandeld en kon ook de laatste rijstrook worden vrijgegeven.