Clicky


Jongen (16) met nepvuurwapen aangehouden na overval op warenhuis

Jongen (16) met nepvuurwapen aangehouden na overval op warenhuis
09-08-2021 16:21 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - Een 16-jarige jongen is zondagmorgen aangehouden nadat hij bij een warenhuis aan de Dam in Amsterdam probeerde sieraden te stelen onder dreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

De diefstal vond plaats rond 11:45 uur. De verdachte griste sieraden van de toonbank af en wilde ermee naar de uitgang rennen. Bij zijn vluchtpoging richtte hij een vuurwapen op onder meer een beveiliger. Na een korte achtervolging kon de verdachte door een andere beveiliger in de omgeving van het warenhuis worden aangehouden. Daar bleek het vuurwapen een nauwelijks van echt te onderscheiden nepvuurwapen te zijn, meldt de politie.

De minderjarige verdachte is overgedragen aan de politie en zit vast. Een diefstal of overval met een nepvuurwapen kan grote gevolgen hebben, ook voor minderjarigen. Zeker een nauwelijks van echt te onderscheiden nepwapen kan gebruikt worden voor bedreiging. Bovendien kan de politie zich genoodzaakt voelen het dienstwapen te trekken en zelfs te gebruiken, omdat vaak op afstand en in heterdaadsituaties niet kan worden vastgesteld of een wapen echt of nep is.