Clicky


Rondweg Oldenzaal (N342) afgesloten van 4 tot en met 6 mei

Rondweg Oldenzaal (N342) afgesloten van 4 tot en met 6 mei
13-04-2012 14:01 | Wegwerkzaamheden | auteur de redactie
OLDENZAAL - De rondweg Oldenzaal (N342), gedeelte Ossenmaatstraat-rotonde Essenlaan, is van 3 tot en met 6 mei afgesloten voor alle verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A1 (op/afrit 32 – op/afrit 34)–N735. Het lokale verkeer wordt omgeleid via de lokale wegen. Verkeer afkomstig vanaf Denekamp wordt via De Lutte en de A1 omgeleid.

Bovendien is van 23 april tot en met 6 mei de nieuwe toerit Gravenes niet toegankelijk. Verkeer vanuit de richting Hengelo wordt via de rotonde Essenlaan naar de afslag Graven Es geleid. De omleidingen worden met borden aangegeven en staan ook op de website www.overijssel.nl/n342.

De volledige afsluiting van de rondweg in het weekend van 5 mei is nodig in verband met het verleggen van de riolering en het aanbrengen van nieuw, geluidreducerend asfalt en nieuwe markering.

Verbeteren verkeersveiligheid en bereikbaarheid
De provincie Overijssel, Regio Twente en de gemeente Oldenzaal vinden het belangrijk dat iedereen zich vlot en veilig kan verplaatsen. Daarom werken de provincie en de gemeente op vele plaatsen aan de wegen en ondersteunt Regio Twente dit financieel in het kader van Twente Mobiel.

Ook de rondweg Oldenzaal wordt aangepakt. Er heeft een verdubbeling plaatsgevonden van de rijbaan tussen de Hazewinkelweg en de rotonde Essenlaan, er is een rotonde aangelegd bij het kruispunt Griekenlandlaan-Oude Rondweg-Leliestraat en naast het huidige viaduct in de Griekenlandlaan over de N342 is een fietsbrug aangelegd. De werkzaamheden zijn medio mei gereed, de officiële heropening van de rondweg Oldenzaal vindt plaats op 24 mei.

De opgelopen vertraging van de werkzaamheden is veroorzaakt door onvoorziene omstandigheden bij de nutsvoorzieningen (kabels/leidingen). Hierdoor kon het geluidreducerend asfalt niet meer voor de natte/koude wintermaanden worden aangebracht en moest worden uitgeweken naar april/mei.
De werkzaamheden aan de rondweg Oldenzaal zijn nodig om de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid te verbeteren. De kosten van het project bedragen 2,8 miljoen euro. Hiervan neemt de provincie Overijssel 1,45 miljoen euro voor haar rekening, de gemeente Oldenzaal 0,1 miljoen en Regio Twente 1,25 miljoen euro.