Clicky


Steven Berghuis doet aangifte na ernstige bedreigingen om transfer Ajax

Steven Berghuis doet aangifte na ernstige bedreigingen om transfer Ajax
11-08-2021 10:16 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Steven Berghuis is naar de politie gestapt. De aanvaller van Ajax, overgekomen van Feyenoord, heeft aangifte gedaan tegen tientallen mensen die hem en zijn familie ernstig hebben bedreigd sinds zijn vertrek uit Rotterdam. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer na berichtgeving in De Telegraaf.

De 29-jarige Berghuis, vorig seizoen nog aanvoerder van Feyenoord, tekende vorige maand een vierjarig contract bij Ajax. Al snel ging er een spandoek rond op internet met de namen van Berghuis, Polletje en Peter R. De Vries. De namen van Polletje en De Vries waren afgevinkt, het vakje achter de naam van Berghuis was opengelaten.

Polletje, een beruchte hooligan van Ajax, werd eerder dit jaar doodgeschoten. De vorige maand doodgeschoten Peter R. De Vries was behalve misdaadverslaggever ook supporter van Ajax. Op een muur in de Rotterdamse wijk Crooswijk werd Berghuis afgebeeld in concentratiekampkleding met daarnaast een antisemitische tekst.

Nadrukkelijk afstand

Berghuis en zijn familie zijn via sociale media tientallen keren ernstig bedreigd. Feyenoord nam al nadrukkelijk afstand van alle hevige reacties. Berghuis snapt dat zijn overstap tot emoties kan leiden maar heeft sommige waarschuwingen als zo ernstig ervaren dat hij in samenspraak met zijn management en Ajax naar de politie is gestapt.

De aanvaller en zijn familie werden met de dood bedreigd. Ook riep iemand op om op 19 december vuurpijlen mee te nemen naar De Kuip, als Feyenoord daar op de verjaardag van Berghuis tegen Ajax voetbalt. Dan konden ze 'de kop van Berghuis' eraf schieten.

Berghuis en zijn zaakwaarnemer hopen dat de aangifte preventief werkt en mensen inzien wat ze met de bedreigingen aanrichten en welk risico ze zelf lopen. De politie is inmiddels in het bezit van veel van de bedreigingen en doet onderzoek.