Clicky


Investeerder Argos Wityu neemt meerderheidsbelang in Schenk Tanktransport

Investeerder Argos Wityu neemt meerderheidsbelang in Schenk Tanktransport
16-08-2021 17:02 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

PAPENDRECHT - Argos Wityu, een pan-Europees privateequityfonds, heeft met de huidige aandeelhouders, Harry en Arjan Schenk, een overeenkomst bereikt om een meerderheidsbelang te verwerven in het bedrijf dat hun naam draagt. Via deze investering zal Argos beide broers helpen om voor het bedrijf een stabiele transitie van aandeelhouders en management te verwezenlijken. De overname is Argos’ eerste investering in Fund VIII en geeft blijk van het belang dat Argos in dit fonds hecht aan ESG.

Sinds het bedrijf in 1925 door de familie Schenk werd opgericht, heeft het zich ontwikkeld van een transportbedrijf in zand en grind tot een logistieke partner gespecialiseerd in complexe logistieke diensten voor gassen en vloeistoffen. Met Harry en Arjan Schenk kwam aan het einde van de jaren tachtig de derde generatie aan het roer. Het bedrijf diversifieerde zijn activiteiten van zuiver wegtransport van brandstoffen naar logistieke dienstverlening voor industriële gassen, LNG, chemische stoffen, brandstoffen, smeeroliën, LPG, bitumen en vloeibare voedingsproducten, allen producten waarvoor complexe logistieke handelingen nodig zijn.

Tijdens dat diversificatieproces hield de groep reeds proactief rekening met het toenemende belang van duurzaamheid, een factor die al een aantal jaar mede bepalend is voor haar strategie. Inmiddels bekleedt de groep op dat vlak een toonaangevende positie in de markt.

Zowel Argos als de gebroeders Schenk verbinden zich er toe om verder te bouwen op die huidige sterke positie opdat Schenk als bedrijf mee vorm geeft aan een duurzame logistieke sector.

Schenk is strategisch gevestigd in het centrum van de zogeheten ARRRA2-regio en is uitgegroeid tot een organisatie die meer dan 1.600 werknemers in dienst heeft en een omzet van meer dan € 200 miljoen realiseert. Vanuit haar kantoren in Nederland, Duitsland, België en Luxembourg beheert het een dicht netwerk van last-mile-aansluitingen met een uitgebreide vloot van 900 moderne trucks en tankwagens, terwijl het kantoor in Nederland tevens intermodale diensten aanbiedt met een vloot tankcontainers.

Schenk streeft in zijn dienstverlening altijd naar efficiëntie en uitmuntende kwaliteit, wat blijkt uit de langdurige relaties die het in al zijn productsegmenten met klanten onderhoudt.

Onder de leiding van Harry en Arjan Schenk heeft het bedrijf de laatste 30 jaar een succesvol parcours afgelegd. Nu kijken ze vooral naar de toekomst: ze willen de weg vrijmaken voor een transitie in een stabiele omgeving, de activiteiten in bestaande en nieuwe productsegmenten blijven uitbreiden en nieuwe logistieke nevendiensten aanbieden. Harry en Arjan hebben gekozen voor Argos Wityu vanwege zijn ervaring in aandeelhouders- en managementtransities in gevestigde familiebedrijven en zijn sterke focus op ESG.

Samen met Argos Wityu willen ze het bedrijf ondersteunen om een dichter netwerk uit te bouwen, zowel organisch als via een internationaal buy-and-buildprogramma. Ze behouden een aanzienlijk belang in het bedrijf en blijven co-CEO om de continuïteit te verzekeren tot er een geschikte opvolger is gevonden. De transactie moet nog door de Nederlandse toezichthouders en de Ondernemingsraad worden goedgekeurd.

Harry & Arjan Schenk, CEO en aandeelhouder: "We zijn ervan overtuigd dat Argos Wityu de geschikte partner is om onze positie als marktleider te handhaven en tegelijkertijd vorm te helpen geven aan de aanhoudende consolidatietrend op de markt. Op die manier zijn we goed voorbereid op de huidige energietransitie en de investeringen die daarmee gepaard gaan. Met de hulp van Argos willen we de komende jaren ook blijven investeren in de duurzaamheid van onze vloot en onze klanten de dienstverlening blijven bieden die ze van ons gewend zijn. We kijken ernaar uit om samen met Argos Wityu, het managementteam en onze werknemers de volgende stap te zetten in de geschiedenis van ons familiebedrijf."

Maarten Meijssen, Partner bij Argos Wityu: "We hebben het grootste respect voor het bedrijf en de organisatie die Harry en Arjan samen met het managementteam en alle werknemers van Schenk hebben opgebouwd. Ze hebben een organisatie ontwikkeld die hun klanten elke dag opnieuw de hoogste kwaliteit biedt, en hebben daarbij altijd oog gehad voor langetermijntrends. We vinden het een hele eer en verantwoordelijkheid om Harry en Arjan te helpen van de transitie een succes te maken, en zullen alles in het werk stellen om de solide reputatie van Schenk hoog te houden. Voor Argos is dit een unieke kans om te investeren in een duurzame logistieke toekomst."