Clicky


Nachtelijke afsluiting Heinenoordtunnel

Nachtelijke afsluiting Heinenoordtunnel
01-05-2012 15:49 | Wegwerkzaamheden | auteur de redactie
Rijkswaterstaat voert in de nacht van 7 mei een energietest uit in de Heinenoordtunnel. Er wordt tussen 01.30 uur en 04.30 uur getest. Om de test betrouwbaar te kunnen uitvoeren is de tunnel gedurende de test afgesloten voor verkeer. Voor het verkeer zijn omleidingsroutes ingesteld. Weggebruikers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

Bij een energietest wordt gekeken of alle installaties bij uitval van het openbare elektriciteitsnet automatisch overgeschakeld worden op een noodaggregaat. Ook wordt gecontroleerd of het noodaggregaat lang genoeg voldoende energie levert om alle tunneltechnische installaties er op te laten functioneren.

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes. Tijdens de afsluiting kan kosteloos gebruik gemaakt worden van de Kiltunnel.

Veilige tunnels
De veiligheid van tunnels wordt steeds opnieuw gecontroleerd en verbeterd. De komende tijd voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden en testen uit aan de tunnels in Zuid-Holland. Deze werkzaamheden en testen zijn nodig om de veiligheid van weggebruikers te kunnen blijven garanderen.