Clicky


Luchtvaartautoriteit VS wil hoge boetes voor overlast passagiers

Luchtvaartautoriteit VS wil hoge boetes voor overlast passagiers
19-08-2021 16:44 | Buitenland | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) wil hoge boetes gaan opleggen aan passagiers die overlast veroorzaken in vliegtuigen. Het aantal incidenten met overlastgevende passagiers in de Verenigde Staten neemt sterk toe, bijvoorbeeld omdat zij weigeren een verplicht mondkapje te dragen.

De FAA heeft dit jaar al aangekondigd meer dan 1 miljoen dollar aan boetes op te willen leggen aan passagiers die zich misdragen aan boord van vliegtuigen. Die boetes kunnen oplopen tot tienduizenden dollars. Sinds begin dit jaar ontving de FAA al 3889 meldingen van overlastgevende passagiers, waarvan 2867 mensen die weigerden een mondkapje te dragen. De Amerikaanse overheid maakte eerder deze week nog bekend de mondkapjesplicht voor luchthavens, vliegtuigen en ook treinen te verlengen tot 18 januari.

Volgens de directeur van de FAA speelt alcohol vaak een rol bij overlast in vliegtuigen. Hij dringt er bij luchthavens op aan dat wordt voorkomen dat reizigers alcoholische dranken mee aan boord nemen. De FAA heeft een zerotolerancebeleid tegen overlastgevende passagiers.