Clicky


Slecht weer gaat het verkeer donderdagavond parten spelen

Slecht weer gaat het verkeer donderdagavond parten spelen
10-05-2012 16:57 | Weer | auteur de redactie
Vanwege het slechte weer moeten weggebruikers tijdens de donderdagavondspits rekening houden met fors langere files. Vanaf 15:00 uur ontstaan op de lijn Vlissingen – Utrecht – Groningen de eerste buien, al dan niet met onweer. De wind wakkert daarbij stevig aan. Vanaf 17:00 uur trekken er stevige buien over het zuidoosten van ons land, zo laat Meteo Consult weten. Met name ten oosten van de lijn Eindhoven - Apeldoorn - Almelo zal het verkeer hier last van hebben. De VerkeersInformatieDienst verwacht dan ook een zwaar avondspitsbeeld.

Vanaf 15:00 uur kan er met name hinder ontstaan voor vrachtverkeer en voertuigen met aanhangers en caravans. De windsnelheden groeien aan tot 75 kilometer per uur. Tijdens de avondspits krijgt rond 17:00 uur het zuidoosten van het land er flink van langs. Er trekken zware buien over dit deel van Nederland, soms gepaard met onweer en hagel. De wind wordt nog harder en er bestaat een kans op wateroverlast bij viaducten en laaggelegen weggedeelten. In verband met blikseminslag kan het weer ook zijn invloed hebben op het treinverkeer.

Tijdens de ochtendspits was het al regenachtig en dat was direct te merken aan het spitsbeeld. Op het drukste moment stond er 284 kilometer file op de snelwegen. Hoewel er behoorlijke vertragingen ontstonden, was er geen sprake van een extreem spitsbeeld. Dit kwam vooral omdat (ernstige) incidenten tijdens de ochtendspits uitbleven. Nu het weer er voor de avondspits nog slechter uitziet, wordt verwacht dat de grens van 280 kilometer file gemakkelijk gehaald kan worden. Mochten er incidenten plaatsvinden, zal de piek rond de 350 kilometer file liggen. Dit is 100 kilometer meer dan gebruikelijk op donderdagavond.

Daar staat tegenover dat het hele slechte weer tijdens de avondspits de Randstad niet bereikt. Kans op een bui is er wel, waardoor de files wat aan de lange kant kunnen zijn. De VerkeersInformatieDienst raadt aan de verkeersinformatie nauwlettend in de gaten de houden en hier eventueel de reis op aan te passen.