Clicky


Beneluxtunnel dicht door ongeval

Beneluxtunnel dicht door ongeval
11-05-2012 17:19 | Ongevallen | auteur de redactie
Verkeer richting de noordkant van Rotterdam kan niet door de Beneluxtunnel, aan de westkant van de stad. Op de A4 van Hoogvliet naar Vlaardingen gebeurde rond 16:30 uur een ongeval waarbij meerdere auto’s betrokken raakten. De rijbaan is tussen het knooppunt Benlux en het knooppunt Kethelplein afgesloten, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Door het ongeval is het verkeer wat al op de A4 zat toen het ongeval gebeurde, ingesloten tussen de afrit en het ongeval. Automobilisten staan hier over een stuk van 3 kilometer helemaal stil. Of zij door de politie veilig de A4 af worden begeleid of zullen moeten wachten tot het ongeval van de baan is, is nog niet bekend.

Het verkeer wat richting Den Haag, Gouda of Hoek van Holland wil zal moeten omrijden via de Van Brienenoordbrug, over de A15, A16 en de A20. De extra verkeersstroom die er nu bij het knooppunt Benelux op de A15 bij komt gaat niet zonder de nodige vertraging.. Op de A15 vanuit Rozenburg is het sowieso altijd al erg druk tijdens de avondspits. Vandaag staat er vanaf Spijkenisse tot aan het knooppunt Vaanplein 11 kilometer file.

En daarmee is het fileleed rond Rotterdam nog niet geleden. Op de A16 vanuit Breda heeft bij het Terbregseplein ook nog eens een vrachtwagen met pech gestaan. Tot 16:50 uur was daar de rechterrijstrook afgesloten voor de veiligheid afgesloten en het verkeer vanaf het knooppunt Ridderkerk in de file terecht komt. Aansluitend op de A20 richting Gouda of Hoek van Holland is het ook nog eens filerijden.