Clicky


Duitse douane verhindert smokkel ruim acht ton waterpijptabak en 300 kilo erectiepillen in vrachtwagen

Duitse douane verhindert smokkel ruim acht ton waterpijptabak en 300 kilo erectiepillen in vrachtwagen [+foto's]
25-08-2021 14:10 | Buitenland | auteur Redactie

KEULEN - Op 16 augustus 2021 verhinderde de Duitse douane de smokkel van ongeveer 8,3 ton waterpijptabak en meer dan 300 kilo potentieverhogende middelen tijdens gezamenlijke controles door de verkeersleidingseenheid van het hoofddouanekantoor in Koblenz en het team van het volledig mobiele X -ray systeem op het hoofdkantoor van de douane in Keulen.

De vrachtwagen was op weg van Zuid-Europa naar een naburig West-Europees land en werd gecontroleerd bij een rustplaats langs de A61. In verband met het onderzoek is het niet mogelijk om meer gedetailleerde informatie over de route te geven, meldt de politie

"Volgens de papieren zou de lading in de vrachtwagen vloeibare zeep moeten zijn. Voor een gedeelte was dit ook het geval, al diende dit slechts als camouflage voor de smokkelwaar. "Om afwijkingen op de röntgenfoto van een vrachtwagen te ontdekken is veel ervaring en het juiste onderbuikgevoel nodig. Wekenlang heeft ons röntgensysteem geleid tot de vangst van meer dan 9,5 miljoen gesmokkelde sigaretten", zegt Jens Ahland, perswoordvoerder van het hoofdkantoor van de douane in Keulen.

De waterpijptabak en de erectiepillen zijn in beslag genomen en zullen na afloop van de procedure worden vernietigd. Het douane-onderzoeksbureau in Frankfurt am Main is verantwoordelijk voor de verdere onderzoeken.