Clicky


Mensensmokkelaars gearresteerd en meerdere vreemdelingen aangetroffen in havens

Mensensmokkelaars gearresteerd en meerdere vreemdelingen aangetroffen in havens
06-09-2021 16:59 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag 4 september twee mannen uit Oekraïne van 34 en 37 jaar aangehouden voor mensensmokkel . Zij voeren op een plezierjacht met aan boord 16 Albanezen zonder geldige reisdocumenten. De twee verdachten zijn ingesloten en worden dinsdag voor de Rechter-Commissaris geleid. De Albanezen zijn het vreemdelingentraject ingegaan. De recherche van de Marechaussee doet verder onderzoek in de zaak.

Daarnaast werden in diverse havens afgelopen weekend meerdere vreemdelingen aangetroffen. Zaterdag werd in Moerdijk een 25-jarige Libiër aangetroffen op een vrachtschip. In Hoek van Holland en Europoort werden in totaal vier Albanezen aangetroffen in meerdere trailers.

Zondag werd bij Europoort een inklimmer aangetroffen in een onbegeleide trailer. De 36-jarige Albanees gaf aan al enige tijd in de trailer te verblijven. Na een medische controle werd de man meegenomen naar de brigade van de Marechaussee.

Dezelfde dag werden voor de kust van Zeeland door de bemanning van een vrachtchaip drie Marokkaanse verstekelingen aangetroffen en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Alle vreemdelingen zijn het vreemdelingentraject ingegaan.