Clicky


Ongelukken A9 en A6 veroorzaken files

Ongelukken A9 en A6 veroorzaken files
14-06-2012 19:55 | Ongevallen | auteur de redactie
(Novum) - Door een ongeluk op de A9 richting Alkmaar is de Wijkertunnel donderdagavond rond 18.00 uur korte tijd afgesloten geweest. Rond 17.40 uur vond in de tunnel een ongeluk plaats waarbij een motorrijder en twee personenauto's betrokken waren. Daarbij zouden personen gewond zijn geraakt. Hun toestand is onbekend.

Kort nadat de tunnel weer toegankelijk was om 18.30 uur, moest een rijstrook in de tunnel dicht vanwege een auto met pech. Door beide incidenten liep de file op de A9 donderdagavond op tot tien kilometer.

Ook op de A6 ontstond donderdag file na een ongeluk. Vijf personenauto's botsten rond 16.45 uur op elkaar ter hoogte van de afrit Almere-Poort. Daarbij raakte een persoon licht gewond. Een aantal rijstroken werd vervolgens afgesloten. Iets voor 17.45 uur was de rijbaan weer volledig beschikbaar.

Door het ongeluk ontstond ook file op de A1 vanaf het knooppunt Diemen tot aan knooppunt Eemnes. Een file van veertien kilometer veroorzaakte daar iets na 18.00 uur een vertraging van zo'n drie kwartier. Een halfuur later was deze file opgelost.

De A6 sluit donderdagavond vanaf 20.00 uur opnieuw wegens werkzaamheden. Tot aan 05.00 uur is de weg tussen De Munt en knooppunt Emmeloord dicht.