Clicky


Tot half september ernstige verkeershinder op A50 verwacht

Tot half september ernstige verkeershinder op A50 verwacht
20-06-2012 09:53 | Wegwerkzaamheden | auteur de redactie
De komende maanden wordt er op de A50 tussen de knooppunten Ewijk en Valburg ernstige hinder verwacht. Rijkswaterstaat gaat de A50 in beide richtingen verbreden van 2x2 naar 2x4 rijstroken om de doorstroming op de A50 en de bereikbaarheid van de regio te verbeteren, meldt de VerkeersInformatieDienst.

Tijdens de werkzaamheden, die van 25 juni tot en met 17 september plaatsvinden, zijn in beide richtingen minder rijstroken beschikbaar en zullen de overgebleven rijstroken versmald zijn. De maximumsnelheid is tussen de knooppunten verlaagd naar 90 kilometer per uur.

Naast het verbreden van de A50 is er het afgelopen 1,5 jaar ook begonnen met de aanleg van een extra brug over de Waal, ten westen van de bestaande brug en zijn er bij de knooppunten Ewijk en Valburg aanpassingen gemaakt. Als de brug in 2013 gereed is, zal de bestaande brug worden gerenoveerd. De hinder van deze werkzaamheden is tot op heden beperkt gebleven. Dat gaat de komende drie maanden veranderen. Dan start de daadwerkelijke wegverbreding en de bouw van een onderdoorgang voor de twee nieuwe verbindingswegen in het knooppunt Valburg.

Weggebruikers krijgen de komende drie maanden wel te maken met hinder waarbij rekening gehouden moet worden met een extra reistijd van zo’n 20 minuten bovenop de huidige reistijd. Door middel van tekstkarren wordt het doorgaande verkeer op het traject A50 Ewijk – Valburg, met actuele route- en reisduurinformatie op de knooppunten Deil en Valburg, gewezen op twee alternatieve routes naar hetzelfde eindpunt. Op basis van actuele reistijden kunt u dan zelf de voor u meest gunstige route volgen. Als de werkzaamheden volgens plan verlopen, zal de gehele verbreding in 2014 gereed zijn.