Clicky


Websuper Picnic haalt € 600 miljoen op om internationale groei te versnellen

Websuper Picnic haalt € 600 miljoen op om internationale groei te versnellen
16-09-2021 10:03 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

AMSTERDAM - Online supermarkt Picnic heeft in een nieuwe financieringsronde € 600 miljoen opgehaald om zijn groei te versnellen en de duurzaamste boodschappen bezorgservice van Europa te worden. De Bill & Melinda Gates Foundation Trust leidde de financieringsronde. Ook de reeds bestaande investeerders deden mee.

De nieuwe investering maakt een versnelde uitrol van Picnic in Europa mogelijk, vooral in Duitsland en Frankrijk. Investeringen in gerobotiseerde fulfilment centers, elektrische voertuigen en een team van software-ontwikkelaars van wereldklasse zijn nodig voor de langetermijngroei. Daarnaast wordt de investering gebruikt voor verdere technologische innovaties om aan de almaar groeiende vraag te kunnen voldoen. Het duurzame model van Picnic, waarbij boodschappen met elektrische wagentjes gratis aan de deur worden bezorgd en voedselverspilling wordt voorkomen, is uniek in Europa.

Sinds 2015

Toen de online supermarkt in 2015 van start ging, introduceerde Picnic een eigentijdse versie van het ‘melkboerrondje’: met efficiënte bezorgrondes in de kenmerkende elektrische autootjes worden boodschappen tot op de minuut precies bezorgd - met een glimlach. Inmiddels is de online supermarkt uitgebreid naar meer dan 200 plaatsen in Nederland, Duitsland en Frankrijk en zijn er miljoenen individuele ritjes naar de supermarkt bespaard. Sinds de start is het duurzaamheidsaspect een van Picnics belangrijkste speerpunten.

“Het is een van grootste en belangrijkste uitdagingen van onze generatie om de voedselketen duurzamer te maken”, vertelt medeoprichter van Picnic Joris Beckers. “Het was onze missie om een nieuw distributiesysteem van voedsel te ontwerpen dat niet alleen duurzaam is, maar dat ook het doen van boodschappen compleet vernieuwt. We blijven investeren in groei en technologie om de beste service aan onze klanten te bieden. We zijn ontzettend trots om met de Bill & Melinda Gates Foundation te gaan samenwerken en onze groei te continueren.”