Clicky


Van den Bosch breidt deep sea-activiteiten verder uit met 500 nieuwe tankcontainers en cleaning in Ivoorkust

Van den Bosch breidt deep sea-activiteiten verder uit met 500 nieuwe tankcontainers en cleaning in Ivoorkust
21-09-2021 10:28 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DUBAI - Van den Bosch breidt haar deep sea-activiteiten uit met vijfhonderd extra 20ft-tankcontainers en een nieuwe cleaning in Ivoorkust. Daarmee komt de logistiek dienstverlener tegemoet aan de groeiende vraag naar deep sea-transport met ISO-tanks in de levensmiddelenindustrie.

Van den Bosch behoort tot de grootste bulktransporteurs van vloeibare levensmiddelen ter wereld. Daarbij ligt de nadruk op het verschepen van vloeibare levensmiddelen in ISO-tankcontainers voor de Afrikaanse markt, zoals cacao, sheaboter, olijfolie, zonnebloemolie, ethanol en wijn. “Met de aanschaf van vijfhonderd extra containers maken we de weg vrij voor verdere groei”, aldus Bart van de Vorst, Managing Director van Van den Bosch in Dubai, waar vanuit de deep sea-activiteiten worden gecoördineerd. “Naar verwachting ronden we de levering van de nieuwe partij tankcontainers in het tweede kwartaal van 2022 af.”

Van kleinverpakking naar bulktransport

Als The Supply Changer in Bulk richt Van den Bosch zich op het opzetten en ombuigen van traditionele vervoerstromen naar bulktransport. “In Afrika wordt bijvoorbeeld nog veel gewerkt op de traditionele manier. Producten worden verscheept in kleinverpakking of in flexitanks”, vertelt Van de Vorst.

“Dit kost onnodig veel tijd en arbeid en is bovendien niet de meest milieuvriendelijke oplossing. Met de keuze voor bulktransport in ISO-tankcontainers bieden we een efficiënte, betrouwbare en duurzame transportoplossing aan. Daarmee maken we écht het verschil voor onze klanten, zeker gezien de huidige marktsituatie. Naast eerdergenoemde voordelen zijn ISO-tanks een welkome oplossing voor het tekort aan zeecontainers.”

Nieuwe cleaning Ivoorkust

In navolging van de tankcleaning die Van den Bosch in 2016 heeft geopend in Ghana, opent de logistiek dienstverlener naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar een tweede cleaning in Abidjan, Ivoorkust. “We hebben de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het Afrikaanse continent. Met het openen van deze cleaning komen we tegemoet aan de behoefte van onze klanten”, aldus Van de Vorst.

De tankcleaning wordt gebouwd conform de hoge Europese kwaliteitsstandaarden en voldoet bovendien aan alle voorwaarden om Kosher en Halal te reinigen. “Voorheen was het niet altijd mogelijk een retourlading mee terug te nemen door gebrek aan professionele reinigingsmogelijkheden. De cleaning zorgt voor een betere balans tussen inkomende en uitgaande transportstromen en daarmee minder lege transportbewegingen. Zo werken we aan verdere verduurzaming en verbinden we Afrika met de rest van de wereld.”