Clicky


Lichaam onder verdachte omstandigheden op braakliggend terrein in Amsterdam-Noord gevonden

Lichaam onder verdachte omstandigheden op braakliggend terrein in Amsterdam-Noord gevonden
21-09-2021 14:00 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - De politie is een onderzoek gestart nadat maandag op een braakliggend terrein aan de Distelweg een overleden man onder verdachte omstandigheden is aangetroffen. Hoewel de doodsoorzaak en identiteit van het slachtoffer nog onderwerp van onderzoek zijn, zoekt de politie naar specifieke getuigen.

Agenten namen rond 17.30 uur een kijkje op het bouwterrein aan de Distelweg na een melding van een voorbijganger. De aangetroffen persoon blijkt al te zijn overleden. Het is nog onduidelijk wat er zich heeft afgespeeld. Met alle scenario’s wordt rekening gehouden, aldus de politie.

Door medewerkers van Forensische Opsporing is maandagavond in en rondom de vindplaats van het stoffelijk overschot onderzoek verricht. Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat de dood van de man mogelijk verband houdt met een brand op dezelfde locatie van afgelopen vrijdagavond.

Rond 23.15 uur krijgt de politie die avond een melding over een brand langs het IJ, achter een hek, op zo’n 100 meter van de pont. De politie zoekt getuigen die tussen 22.30 en 23.30 uur iets hebben gezien in de omgeving van de Distelweg of op de pont die vanaf daar vaart naar de Pontsteiger aan de andere kant van het water.