Clicky


Verkeer rond Amsterdam weer vast door regen

Verkeer rond Amsterdam weer vast door regen
12-07-2012 09:20 | Weer | auteur de redactie
AMSTERDAM (Novum) - Het verkeer van en naar Amsterdam stond donderdagochtend voor de tweede dag op rij compleet vast door de regen. Op de A4, A7, A8 en A9 stonden in de spits tientallen kilometers file door de fikse onweersbuien die over de regio trokken. Ook gebeurden op verschillende plaatsen ongelukken, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Op de A7 stond vanaf Purmerend richting Amsterdam rond 08.00 uur ruim zestien kilometer file, de aansluitende A8 zorgde voor nog eens tien kilometer. Op de A4 stond vanaf Zoetermeer zo'n veertien kilometer na een ongeluk. Vanuit Haarlem en Beverwijk stond het verkeer vast over nog eens tien kilometer.

Behalve het weer zorgden ook de dichte IJ-tunnel en het feit dat het noorden van het land nog geen zomervakantie heeft voor langere files. Ook op de alternatieve routes als de N235 en de N247 liepen de wegen compleet vast.

Iets zuidelijker, op de A27 bij Gorinchem, ontstond rond 09.30 uur een flinke opstopping door een ongeluk. In de richting van Breda stond het verkeer over vijftien kilometer vast. Daardoor ontstonden ook in beide richtingen files van tien kilometer op de A15.

Weggebruikers moesten rekening houden met flinke vertraging. De ANWB verwachtte in eerste instantie dat de meeste files rond 09.00 uur zouden oplossen, maar rond 09.30 stond het nog over 130 kilometer vast. Op het hoogtepunt stond er 180 kilometer. "Voor een zomerperiode is dat echt heel druk", aldus de woordvoerder. Rond 10.30 uur waren de meeste files verdwenen.

Ook het openbaar vervoer in Amsterdam had last van de regen. Door een blikseminslag rond 07.00 uur liep het metroverkeer enkele uren vertraging op. De storing op de lijnen 50 en 51 is inmiddels opgelost.