Clicky


Files door kettingbotsing en afgesloten IJ-tunnel

Files door kettingbotsing en afgesloten IJ-tunnel
12-07-2012 18:49 | Ongevallen | auteur de redactie
(Novum) - De A50 van Arnhem naar Oss is donderdagmiddag afgesloten vanwege een kettingbotsing. Daardoor ontstond een file van zo'n zeven kilometer, terwijl kijkers in de andere richting zorgden voor een file van acht kilometer. Ook de afgesloten IJ-tunnel zorgt donderdag voor extra drukte rond Amsterdam, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Bij de kettingbotsing op de A50 rond 14.45 uur waren vier personenauto's en twee vrachtwagens betrokken. De auto's schoven op elkaar toen ze tussen de twee vrachtwagens reden, waarvan één plotseling remde. Een aantal mensen raakte door de kettingbotsing bekneld, voor hen werd een traumahelikopter ingeroepen.

De weg werd daarop tussen de knooppunten Valburg en Ewijk afgesloten. Rond 18.00 uur was die weg nog steeds dicht. Het is onduidelijk hoelang het nog duurt voordat deze wordt vrijgegeven.

Het verkeer richting Den Bosch werd na het ongeluk op de A50 geadviseerd om te rijden over onder meer de A15, maar ook daar gebeurde om 17.15 uur een ongeluk waarop de weg werd afgesloten. Drie kwartier later kon de weg weer open, maar rond 18.00 uur stond daar nog steeds drie kilometer file.

De vorige week afgesloten IJ-tunnel zorgt voor een extra drukke avondspits rond Amsterdam. Op de buitenring tussen Geuzenveld en Schellingwoude staat met een file van zestien kilometer bijna de halve ring stil. Het verkeer moet daar rekening houden met een vertraging van meer dan een halfuur.