Clicky


Minder file op Franse snelwegen dan verwacht

Minder file op Franse snelwegen dan verwacht
28-07-2012 16:32 | Buitenland | auteur de redactie
(Novum) - De vakantiedrukte op de Franse snelwegen viel zaterdag uiteindelijk mee. Verwacht was dat auto's op het hoogtepunt over meer dan zeshonderd kilometer lengte achter elkaar zouden staan. Rond 13.00 uur bleek het om zo'n 520 kilometer file te gaan. Elders in Europa is de drukte volgens de ANWB ongeveer zoals verwacht.

Een woordvoerder van de ANWB vermoedt dat spreiding er de oorzaak van is dat de files op de Franse autoroutes uiteindelijk korter uitvielen. Vrijdag stond er ook al meer dan vijfhonderd kilometer file; dat was juist meer dan verwacht.

In Zwitserland was de Gotthardtunnel het belangrijkste knelpunt. Rond 15.00 uur bedroeg de vertraging in beide richtingen nog ongeveer een uur. In Oostenrijk waren vooral de Karawankentunnel op de A11 in de richting van Slovenië en de B179 bij de Fernpas de bottlenecks. Ook daar liep de vertraging op tot een uur.

De files nemen in de loop van de middag snel in lengte af. Het is het tweede drukke weekend op de Europese wegen. Volgende week is het Zwarte Zaterdag, de drukste verkeersdag van het jaar. Dan worden met name in Frankrijk erg lange files verwacht.