Clicky


In totaal 101 demonstranten aangehouden bij Waku Waku

In totaal 101 demonstranten aangehouden bij Waku Waku
30-09-2021 13:46 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - In totaal zijn er woensdagavond 101 mensen aangehouden omdat ze tegen het verbod in demonstreerden voor restaurant Waku Waku in Utrecht, laat de politie donderdag desgevraagd weten. Allen zijn donderdagochtend weer vrijgelaten.

Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma had besloten dat de demonstratie niet meer op het Vredenburg mocht worden gehouden en moest worden verplaatst naar het Jaarbeursplein. De locatie voor het door de gemeente gesloten restaurant - dat gasten niet wil controleren op coronabewijzen - leverde met de demonstranten gevaar op voor verkeer en openbare orde. Ook wilde de gemeente dat horecazaken rondom Waku Waku weer normaal hun werk konden doen.

Tientallen demonstranten hielden zich niet aan het verbod en weigerden na meerdere sommaties te vertrekken of zich naar de alternatieve locatie te verplaatsen. Daarop werden zij in meerdere stadsbussen afgevoerd. Enkelen werden apart met handboeien in politiebusjes vervoerd, omdat zij zich tegen hun arrestatie verzetten.