Clicky


Plaatsing nieuwe brug over Twentekanaal

Plaatsing nieuwe brug over Twentekanaal
07-08-2012 10:23 | Wegwerkzaamheden | auteur de redactie
Komend weekend, 11 en 12 augustus, wordt een nieuwe brug geplaatst over het Twentekanaal in de N348. De brug heeft een lengte van maar liefst 117 meter en wordt in één keer geplaatst, meldt de Verkeersinformatiedienst.

De provincie Gelderland werkt al enige tijd aan de N348 Zutphen – Eefde. Vanaf donderdag 9 augustus wordt de brug naar de definitieve locatie verplaatst. Eerst zal hij vanaf de haven naar het Twentekanaal worden gereden om vervolgens op een drijvend betonnen platform in het water te worden geplaatst. Zo’n 100 meter voor de plaats van bestemming wordt de brug met kabels aan de wal bevestigd en een kwartslag gedraaid. Vervolgens wordt de brug langzaam met stalen kabels aan lieren naar de exacte locatie getrokken om vervolgens op zijn steunpunten te zakken.

Het werkelijke plaatsen zal een hele dag in beslag nemen. Daarna zal de gehele nacht nog worden doorgewerkt om al het ondersteuningsmateriaal dat in de brug staat te verwijderen.

Het meest interessant is het plaatsen van de brug op het ponton in de industriehaven en natuurlijk het invaren en laten zakken van de brug. Wanneer u dit interessant vindt, kunt u daarbij zijn. De aannemer zal aangeven waar het op de dijk langs het kanaal mogelijk is te staan of te zitten.