Clicky


Van den Bosch neemt TCS Trans in Barcelona over

Van den Bosch neemt TCS Trans in Barcelona over

ERP/BARCELONA - Logistiek dienstverlener Van den Bosch heeft per 4 oktober 2021 transportbedrijf TCS Trans in Barcelona overgenomen. TCS Trans is voorloper in intermodaal transport in Spanje, met een focus op droge bulk voor de petrochemische industrie. “Spanje is een groeimarkt met veel potentie. Met de overname zetten we de volgende stap in het ontwikkelen van ons intermodale netwerk in Zuid-Europa”, aldus CEO Rico Daandels van Van den Bosch.

TCS Trans is een gevestigde naam in Spanje. Het bedrijf werd in 1958 opgericht door de familie Castellet San Miguel en was een van de eerste Spaanse bedrijven die intermodaal transport toepasten. Vandaag de dag leidt TCS de intermodale transportmarkt in Spanje. De kernactiviteit bestaat uit het transport van droge bulk voor de petrochemische industrie, zoals poeders en granulaat. Ook is het bedrijf actief in het bulktransport van vloeistoffen en gassen. Vanuit de vestiging in Barcelona bedient TCS hoofdzakelijk de Spaanse en Italiaanse markt.

Daarbij investeert TCS volop in de ontwikkeling van het intermodale netwerk. Zo is de onderneming voor vijftig procent eigenaar van Multirail, een vooraanstaande particuliere spoorwegexploitant in Spanje. Ook heeft TCS een aandeel in het intermodale transportbedrijf Combiberia, de Iberische marktleider op het gebied van goederenvervoer per spoor.

Potentie

Met de overname van TCS Trans zet Van den Bosch in op verdere ontwikkeling van het intermodale netwerk in Zuid-Europa. CEO Rico Daandels: “Als logistiek dienstverlener hebben we een sterke positie verworven in logistiek Europa. Met de overname van TCS zetten we de volgende stap in het ontwikkelen van ons intermodale netwerk. De afgelopen jaren hebben we al volop geïnvesteerd in de Spaanse markt, omdat de vraag naar intermodaal bulktransport toeneemt en veel potentie biedt. Dankzij de overname zijn we nu ook fysiek aanwezig en bundelen we onze krachten. Vanuit Barcelona bieden we voortaan oplossingen voor zowel droge als vloeibare bulk voor de levensmiddelen- en chemische industrie.”

Marktleider in silodrukcontainers

Van den Bosch neemt de aandelen van TCS Trans over. De activiteiten worden onder dezelfde naam voorgezet vanuit de huidige vestiging in Barcelona. De 40 medewerkers blijven in dienst. Ook de vloot, bestaande uit 30 trucks, ruim 300 containers en 100 trailers & chassis, is onderdeel van de transactie. Ruim twee derde van de vloot betreft silodrukcontainers voor het transport van chemische grondstoffen die onder druk gelost moeten worden. Van den Bosch is Europees marktleider in dit specialisme en versterkt met de overname haar positie in Zuid-Europa.

Krachten bundelen

Juan Castellet San Miguel, CEO van TCS Trans, is verheugd met de overname. “Dankzij de overname profiteren onze klanten van het netwerk, de capaciteit en de kennis van Van den Bosch. Van den Bosch heef in de afgelopen jaren een sterk intermodaal netwerk opgebouwd op de Europese markt en biedt naast oplossingen voor droge bulk ook op grote schaal vloeibaar bulktransport aan. Door het bundelen van onze krachten bieden we onze klanten voortaan een complete bulktransportoplossing. Ook profiteren onze klanten van nieuwe mogelijkheden op het gebied van automatisering, technologie en data-uitwisseling in de supply chain.”

Juan Castellet San Miguel blijft als General Manager eindverantwoordelijk voor de vestiging in Spanje. Zijn broer Eduardo blijft operationeel en commercieel verantwoordelijk.