Clicky


Vanavond kans op noodweer

Vanavond kans op noodweer
15-08-2012 13:09 | Weer | auteur de redactie
Weggebruikers dienen vanavond rekening te houden met plaatselijk noodweer. Rond 17:00 uur trekt er een stevige depressie via Zeeland over het land in noordoostelijke richting, meldt een woordvoerder van Meteoconsult. Hierbij zal flinke hoeveelheid regen vallen, mogelijk 10 tot 30 mm in een half uur. Ook wordt zwaar onweer verwacht en windstoten tot maximaal 100 km/uur, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Dit gebied zal tussen 19:00 en 20:00 uur boven Midden Nederland liggen. De windstoten zullen dan naar verwachting iets afzwakken tot 80 à 90 km/uur. Tegen het einde van de avond zal deze depressie via het noordoosten van het land Nederland verlaten.

Het tijdstip en het lagere verkeersaanbod door de zomervakantie zijn gunstig voor de weggebruiker en zullen dan ook niet voor enorme files gaan zorgen. Wel is de kans op ongevallen groter bij wateroverlast. Vrachtwagens en automobolisten met een caravan dienen extra alert te zijn op de zware windstoten. Door blikseminslag kan het treinverkeer vanavond ontregeld worden. De VerkeersInformatieDienst adviseert de actuele verkeersituatie nauwlettend te volgen.