Clicky


Vrachtwagens rijden zich klem door foutgeparkeerde auto's in Oosterbeek

Vrachtwagens rijden zich klem door foutgeparkeerde auto's in Oosterbeek [+foto]
06-10-2021 13:20 | Overig | auteur Redactie | Esther van der Wal

OOSTERBEEK - Op de kruising Jacobaweg met de Wilhelminastraat in Oosterbeek is woensdagochtend een vrachtwagen klem komen te staan door een foutgeparkeerde auto. Volgens buurtbewoners is dit dagelijkse kost.

De buurtbewoners merkten rond 11.20 uur dat de vrachtwagen vast stond. Zij belden de politie via 0900-8844 om melding te doen van de situatie. Zij gaven aan dat er een politie-eenheid onderweg ging.

De auto stond foutgeparkeerd, naast een gele onderbroken streep, welke betekent dat je daar niet mag parkeren. Pas vanaf de blauwe streep (blauwe zone) mag geparkeerd worden.

Buurtbewoners geven aan dat het dagelijkse kost is dat hier auto's fout staan geparkeerd. "Men moet snel naar een kapper of naar de bakker en parkeert dan hier", aldus een buurtbewoner. 

De buurt is in gesprek gegaan met de gemeente, maar deze geeft telkens aan het probleem met de veiligheid in deze straat te erkennen maar er geen geld voor te hebben om het op te lossen. Een aantal jaren terug is op dezelfde kruising al een dodelijke ongeval gebeurd met een fietsster.

Na bijna een uur is de auto verplaast door een geschrokken eigenaresse. Daarna kon de vrachtwagen erlangs. In die tijd is er nog geen politie of handhaving langsgeweest.