Clicky


Politie stopt Spaanse vrachtwagen vanwege volledig kromgetrokken constructie na niet goed sluiten dak

Politie stopt Spaanse vrachtwagen vanwege volledig kromgetrokken constructie na niet goed sluiten dak [+foto's]
08-10-2021 14:54 | Overtredingen | auteur Redactie

GRÜNBERG - De Duitse politie heeft woensdagochtend een Spaanse vrachtwagen, geladen met 16 ton fruitkisten van de weg gehaald.

De politie was rond 10.30 uur onderweg over de A5 richting Frankfurt toen ze een Spaanse vrachtwagen zagen rijden. Het leek erop alsof het dak van de trailer niet goed gesloten was. De trekker oplegger combinatie werd door de politie gecontroleerd op de parkeerplaats Reinhardshain.

Bij het oprijden van de parkeerplaats gleed de hele lading weg, die toen alleen nog door het zeil werd tegengehouden. De chauffeur bleek het dak niet goed te hebben kunnen sluiten voordat hij aan de rit begon, waardoor de stabiliteit van de gehele constructie niet meer ondersteund werd en deze de centrifugaalkrachten in de bochten niet meer kon opvangen. De hele constructie was volledig kromgetrokken, waardoor deze waarschijnlijk niet meer bruikbaar is.

De lading bestond uit 16 ton opvouwbare fruitkisten die tot aan het dak waren gestapeld.

Omdat de lading dreigde te vallen, werden de parkeerplaatsen rond de trekker met oplegger in overleg met de onderhoudsdienst Reiskirchen afgesloten.

Het idee van de chauffeur om naar de dichtstbijzijnde werkplaats te rijden en de trailer te laten "lassen" werd door de inspectie afgewezen, evenals het voorstel om terug te rijden naar het laadpunt.

De chauffeur moest de lading overladen in een andere vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur moet zich niet alleen verantwoorden voor het onvoldoende zekeren van de lading, maar ook voor te hard rijden volgens een snelheidsevaluatie.