Clicky


Extra verkeersdrukte verwacht door werkzaamheden en evenementen

Extra verkeersdrukte verwacht door werkzaamheden en evenementen
30-08-2012 09:11 | Wegwerkzaamheden | auteur de redactie
Dit weekend kan het verkeer te maken krijgen met extra verkeersdrukte. Naast werkzaamheden en evenementen is dit ook het laatste vakantieweekend voor scholieren in de regio Noord. In de rest van het land zijn de scholen eerder al begonnen, meldt de Verkeersinformatiedienst.

In de provincie Gelderland vinden tot en met 16 september op de A15 in beide richtingen grootschalige werkzaamheden plaats tussen Tiel en Ochten. Voor het verbeteren van de wegkwaliteit zal Rijkswaterstaat de rijbaan opnieuw asfalteren waardoor de hinder wel eens groot kan zijn. U dient rekening te houden met versmalde rijstroken, een lagere maximum snelheid en een langere reistijd.

Voor het verbeteren van de doorstroming wordt er ook nog steeds gewerkt aan de Waalbrug. Er worden extra rijstroken aangelegd waardoor op de A50 nog tot en met 17 september in beide richtingen rijstroken zijn versmald tussen het knooppunt Valburg en het knooppunt Ewijk. Er is daarbij tevens een snelheidsbeperking ingesteld. Deze werkzaamheden leveren dagelijks file op.

Verder kan er zondag in de provincie rond het middaguur vertraging ontstaan op de A15 voor het knooppunt Ressen en op de A325/N325 in verband met de voetbalwedstrijd Vitesse – Feyenoord in het Gelredome in Arnhem. De wedstrijd start om 12:30 uur.

Op de A1, de A27 en de N201 kan dit weekend wat vertraging ontstaan rond Hilversum. Zowel zaterdag en zondag vinden tussen 10:00 uur en 17:00 uur op het Media Park in Hilversum de Open Studio Dagen plaats.

In het westen van het land wordt er nog 1 weekend gewerkt aan de rijbaan van de A27. Tussen het knooppunt Hooipolder en het knooppunt Gorinchem is van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagmorgen 06:00 uur de rijbaan vanuit Breda naar Gorinchem afgesloten. De laatste hand wordt gelegd aan het vervangen van voegovergangen en het opnieuw asfalteren van de rijbaan. Rijkswaterstaat verwacht ook dit weekend ernstige hinder. U kunt omrijden via de A59, de A16 en de A15 of over de A59, de A2 en de A15.

In Noord-Brabant zal de A17 in de richting van Moerdijk voor alle verkeer worden afgesloten. Voor het realiseren van een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer, zal de rijbaan tussen het knooppunt De Stok en het knooppunt Noordhoek van een nieuwe asfaltlaag worden voorzien. Van vrijdagavond 20:00 uur tot maandagmorgen 06:00 uur verwacht Rijkswaterstaat grote hinder. U wordt tijdens de afsluiting omgeleid en dient rekening te houden met een langere reistijd van 10 tot 30 minuten.

Verder wordt in de provincie dit weekend Breda Hippique gehouden op Landgoed de Prinsenhoeve in Breda. Er worden ongeveer 50.000 bezoekers verwacht waardoor er extra drukte kan ontstaan op de wegen naar Breda (A16, A27 en A58) en rondom Landgoed de Prinsenhoeve in Breda. De toegang is gratis.

In Limburg vind zondag voor de tweede keer de Truckrun Weert plaats. Tussen 09:00 uur en 18:30 uur zal er in en rond Weert een tourtocht gehouden worden met circa 200 trucks en mindervalide bijrijders. De tocht trekt veel bekijks en kan ervoor zorgen dat het verkeer op de A2 wat hinder ondervindt, evenals het verkeer op de N292.

Tot slot kan er in Zeeland op diverse wegen vertraging ontstaan in verband met ‘World Ports Classic’, een tweedaags wielerevenement en onderdeel van de Tour de France. Vrijdag wordt de eerste etappe (201 kilometer) verreden vanuit Rotterdam naar Antwerpen. Er wordt dan via de westkant gereden via Hellevoetsluis, over de Brouwersdam en Neeltje Jans, via Middelburg (A58), Hoogerheide (A4) en Stabroek naar Antwerpen. Zaterdag gaat het peloton via de oostkant terug vanuit Antwerpen via Brecht (Belgische A1), Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Etten-Leur, Moerdijk (A59), via de Haringvlietbrug naar Numansdorp (A29) en vervolgens door naar Rotterdam. De renners leggen daarbij 161,5 kilometer af. Houd in verband met de tour rekening met diverse afsluitingen.