Clicky


75 Krone Paper-Liners met Joloda voor Vortex Logistics

75 Krone Paper-Liners met Joloda voor Vortex Logistics
13-10-2021 09:48 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

NIJMEGEN - Logistiek dienstverlener Vortex Logistics uit Nijmegen heeft de opleggervloot deels vervangen en deels uitgebreid met 75 nieuwe Krone Paper-Liner trailers die zijn voorzien van een Joloda-systeem. Met dit systeem kunnen grote rollen papier van meer dan drie ton zwaar veilig en betrekkelijk eenvoudig gelost worden.

Dit type Krone-opleggers maakt sinds 2018 deel uit van de vloot van Vortex. “Sindsdien hebben deze trailers het erg goed gedaan bij ons. Toen we in de markt waren voor een aanzienlijk grotere order, bleken we met betrekking tot levertijden, nog redelijk op tijd te zijn. Daardoor kunnen we onze klanten gelukkig eerder met deze oplossing helpen dan we aanvankelijk vreesden”, legt operationeel directeur Roel Kasbergen uit.

Overstap

Voorheen bestond de trailervloot voornamelijk uit schuifzeiltrailers. “Maar door de komst van deze Paper Liners zijn we steeds meer op trailers overgestapt die ook met Joloda-rollenbanen zijn uitgerust. Daardoor zijn de trailers beter inzetbaar en halen we een hogere beladingsgraad,”legt Kasbergen uit.

Vortex Logistics is inmiddels tien jaar klant van Krone. “Krone heeft goed met ons meegedacht om ervoor te zorgen dat de nieuwe order ondanks niet al te gunstige omstandigheden, toch redelijk op tijd uitgeleverd kon worden. Daar zijn we blij mee.”

Nieuwe uitstraling

Vortex Logistics heeft gekozen voor een frisse, nieuwe uitstraling. “De oranje uitstraling is krachtiger, en springt er goed uit.” De nieuwe trailers hebben verder een liftas en zijn van binnen keurig voorzien van extra spanbanden aan weerszijden van de laadruimte. “Werken met een liftas leidt tot minder bandenslijtage, een lager brandstofverbruik voor de trekker en daarbij ook tot een lagere CO2-uitstoot.”

Verder zijn er onder het chassis palletkisten aangebracht. De nieuwe trailers staan op de eigen as van Krone en zullen internationaal ingezet gaan worden. Kasbergen verwacht zeker zes à zeven jaar met de trailers te zullen doen.

Vortex is een internationaal opererende logistieke dienstverlener die vanuit Nijmegen internationale transporten en warehousing uitvoert voor een grote groep klanten met uiteenlopende disciplines. Het bedrijf maakt deel uit van een groep waarin zich ook De Klok Logistics en Van Vliet Transport Vianen bevinden. Laatstgenoemde bedrijven leggen zich toe op nationale distributie, terwijl Vortex Logistics voornamelijk grensoverschrijdend werk doet. Deze bedrijven beschikken in totaal over een vloot van 325 trailers, 350 trekkende eenheden, 120.000 vierkante meter warehouse en er wordt een omzet behaald van ruim 70 miljoen euro per jaar.