Clicky


Red je Pakketje verdriedubbelt capaciteit in Zwolle met nieuwe distributiecentrum

Red je Pakketje verdriedubbelt capaciteit in Zwolle met nieuwe distributiecentrum
14-10-2021 09:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZWOLLE - Red je Pakketje verhuist naar Hoekerweg 9 in Zwolle. Vanaf het nieuwe distributiecentrum rijden chauffeurs dagelijks 12.000 groene kilometers, zowel met elektrische bussen als bussen op biodiesel. Red je Pakketje neemt de locatie, dat in eigendom is van Stamco, per 15 september in gebruik.

COO Tijs van Driel: "De routes die wij rijden vanuit Zwolle zijn gemiddeld langer dan de routes vanaf onze andere distributiecentra. Onze nieuwe bussen op biodiesel zijn daarom een goede uitkomst voor onze duurzame missie. Samen met onze klanten en consumenten in het Noorden maken we het verschil."

Verdriedubbeling banen

Het nieuwe distributiecentrum is ongeveer 4100 m2. In Zwolle komen in totaal 240 mensen te werken, momenteel zijn dat er nog 80. Red je Pakketje wil de vacatures nog voor het einde van dit jaar hebben gevuld. Samen bemannen zij een distributiecentrum van ongeveer 4100 m2.

CTO Arjan van den Bos: “Zoals altijd bepalen wij onze nieuwe locatie op basis van computersimulaties. Zwolle blijkt de efficiëntste locatie voor het uitrollen van onze duurzame groeiplannen.”

Overname door Instabox

Dankzij de overname door Instabox kan Red je Pakketje zijn groei blijven versnellen. Nieuwe ontwikkelingen zijn Same Day Delivery op zaterdag en bezorging in pakketkluizen in heel Nederland.

Red je Pakketje CEO Sam Rohn: “Instabox is begonnen met het plaatsen van pakketkluizen in Nederland, het doel is 3000 locaties binnen twee jaar. Samen vergroten we het bestelgemak voor de consument en tegelijkertijd verlagen we onze impact op het klimaat.”