Clicky


Tawatha en Jermaine winnen na vijftig uur Dansmarathon

Tawatha en Jermaine winnen na vijftig uur Dansmarathon
16-10-2021 23:27 | Showbizz | auteur ANP

Tawatha en Jermaine hebben het SBS6-programma De Dansmarathon gewonnen. Het duo, met rugnummer 89, had na vijftig uur dansen het minst gerust en won daarmee 100.000 euro. In totaal haalden twintig van de honderd gestarte koppels de finish. Zij wonnen een weekend weg naar Disneyland Parijs.

Duo 89 had aan de eindstreep slechts 35 minuten van de maximaal toegestane 300 minuten gerust. Tawatha en Jermaine hadden het daarmee verreweg het langst volgehouden. De nummers twee, Maria en Toon (koppel 14), hadden 2 uur, 39 minuten en 22 seconden rust gepakt.

Voor Tawatha en Jermaine leek het aan het einde nog bijna mis te gaan, toen Tawatha er zichtbaar doorheen zat. Met haar laatste krachten haalde ze uiteindelijk de finish.

Afgevoerd

De laatste loodjes wogen ook voor de andere kandidaten duidelijk het zwaarst. Hoewel er in de laatste uren haast geen koppels meer uitvielen, leken sommige deelnemers soms helemaal de weg kwijt te zijn. Anderen konden amper meer op hun benen staan van emotie, uitdroging of vermoeidheid.

Met nog veertig minuten op de klok viel het laatste koppel op dramatische wijze uit. Sanne (koppel 56) viel op de dansvloer flauw uit pure vermoeidheid en werd vervolgens afgevoerd op een brancard. De beelden werden niet uitgezonden, want SBS6 schakelde op dat moment over naar een reclameblok. Even voor tienen werd het laatste nummer ingezet: Last Dance van Donna Summer. Na afloop vielen de deelnemers haast collectief op de grond.

Zorgen

Op Twitter werd de hele avond druk gesproken over De Dansmarathon. Velen uitten hun zorgen over de toestand van de laatste deelnemers en vroegen zich af of het wel verantwoord was.

De Dansmarathon werd vijftig uur lang uitgezonden op SBS6. De show is daarmee het langstdurende Nederlandse tv-programma ooit. SBS6 schakelde in de afgelopen dagen alleen kort weg voor Hart van Nederland en Shownieuws. De winnaars krijgen nog een extra dopingtest, net zoals de duo's die op de tweede en derde plek zijn geëindigd.