Clicky


Verbeteringen voor ongestoord gebruik Erasmusbrug

Verbeteringen voor ongestoord gebruik Erasmusbrug
01-10-2012 16:30 | Wegwerkzaamheden | auteur de redactie
ROTTERDAM - De komende weken is er 's nachts wat overlast, maar daarna kan weer ongestoord gebruik gemaakt worden van de Erasmusbrug. De gemeente is namelijk hard aan het werk om verbeteringen aan te brengen om een storing zoals in juli van dit jaar te voorkomen. Ook wordt een nieuwe noodbediening geïnstalleerd. Met deze maatregelen kan de scheepvaart ongestoord passeren en worden verkeersopstoppingen op deze belangrijke oeververbinding voorkomen.

Ongestoord gebruik
De gemeente gaat de hardware voor het besturingssysteem van de Erasmusbrug vervangen. Maar eerst wordt een nieuwe noodbediening geïnstalleerd. Zo wil de gemeente storingen aan deze oeververbinding voorkomen, in ieder geval het risico tot een minimum bepreken. Als er onverhoopt toch een storing is, kan de brugklep met de nieuwe noodbediening toch veilig gesloten worden. Door deze maatregelen kan de scheepvaart ongestoord passeren en wordt verkeershinder op deze belangrijke oeververbinding voorkomen.

Nachtelijke afsluitingen
De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd. Eerst wordt de noodbediening geïnstalleerd en getest. Daarna is de nieuwe hardware van het besturingssysteem aan de beurt. Dit betekent dat de Erasmusbrug in de komende weken een aantal nachten van 01.00 uur tot 06.00 uur voor alle verkeer wordt afgesloten. Dus ook voor voetgangers en (brom)fietsers. Het verkeer wordt tijdens de nachtelijke afsluitingen omgeleid via de Willemsbrug en de Koninginnebrug. Het scheepvaartverkeer is tijdens de nachtelijke afsluitingen gestremd. Als de installatie goed werkt en de proeven zijn geslaagd, kan weer ongestoord gebruik worden gemaakt van de Erasmusbrug.

Afsluitingen
In de komende drie weken wordt de brug een aantal keren ’s nachts volledig afgesloten, dus ook voor voetgangers en (brom)fietsers. Het scheepvaartverkeer is tijdens de nachtelijke afsluitingen gestremd.

De afsluitingen zijn gepland van 01.00 uur tot 06.00 uur (na de laatste tram en voor de eerste tram) in de nachten van:
• 3 op 4 oktober
• 4 op 5 oktober
• 8 op 9 oktober
• 9 op 10 oktober
• 15 op 16 oktober
• 16 op 17 oktober

Het verkeer wordt tijdens deze afsluitingen omgeleid via de Willemsbrug en de Koninginnebrug. De omleiding wordt met borden aangeven.