Clicky


Forse woensdagavondspits verwacht door herfstweer

Forse woensdagavondspits verwacht door herfstweer
02-10-2012 13:54 | Weer | auteur de redactie
Het herfstachtige weer zal met name tijdens de woensdagavondspits voor extra vertraging zorgen.’s Middags neemt de buienintensiteit toe en kan er in korte tijd zeer veel regen vallen, zo laat Meteoconsult weten. De weerdienst verwacht tussen 14:00 en 15:00 uur de eerste stevige buien, die tot 20:00 uur kunnen aanhouden. Tijdens de ochtendspits worden beduidend minder heftige buien verwacht, waardoor de invloed van het weer op de ochtendspits beperkt zal blijven.

's Middags trekken de stevige buien vanuit de regio Rotterdam ons land binnen. De verwachting is dat daar voor de avondspits goed en wel op gang is, de eerste vertraging al zal ontstaan. Naarmate de avondspits vordert trekken de buien naar het midden en oosten van het land. Meteoconsult verwacht dat er in korte tijd zeer veel regen zal vallen. Twintig millimeter in een uur tijd zal geen uitzondering zijn, meldt de Verkeersinformatiedienst.

De VerkeersInformatieDienst verwacht een veel drukkere avondspits dan normaal op woensdag. De afgelopen weken schommelde de totale filelengte tussen de 100 en de 120 kilometer op het drukste moment. Woensdagavond lijkt waarschijnlijk dat er zomaar meer dan 225 kilometer gemeten kan worden. Door de neerslag zal het avondspits een langgerekt karakter hebben, met tussen 16:00 uur en 19:00 uur files op de bekende knelpunten.