Clicky


Ongelukken zorgen voor files op A20

Ongelukken zorgen voor files op A20
03-10-2012 09:17 | Ongevallen | auteur de redactie
GOUDA - Na ongelukken staan er woensdagmorgen behoorlijke files op de A20 richting Gouda. Tot twee keer toe ging het mis ten noorden van Rotterdam. Eerst bij Industrieterrein Spaanse Polder, kort daarop een stukje verderop bij het knooppunt Terbregesplein. In totaal stond er 17 kilometer file.

Rond 07:00 uur kwamen drie personenauto’s en een kleine vrachtwagen met elkaar in aanrijding bij Spaanse Polder. Er was gelukkig alleen sprake van blikschade, waardoor de weg rond 07:45 uur weer vrij was. Om de betrokken voertuigen te bergen moesten echter wel twee rijstroken afgesloten worden. Dit leverde een lange file op, die ook zijn weerslag had op de aansluitende A4 voor het knooppunt Kethelplein.

Toen de weg net weer vrij was, konden op het knooppunt Terbregseplein vier personenauto’s elkaar niet meer ontwijken. De rechterrijstrook werd afgekruist, waardoor ook daar file ontstond. Inmiddels zijn de files versmolten en moet het verkeer ten noorden van Rotterdam rekening houden met een half uur vertraging. De rijbaan op het knooppunt Terbregseplein is inmiddels weer helemaal beschikbaar.