Clicky


NS tevreden met verloop experiment 'tienminutentreinen'

NS tevreden met verloop experiment 'tienminutentreinen'
22-10-2021 10:29 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

UTRECHT - De proef waarbij reizigers op woensdagen vanuit Rotterdam en Nijmegen elke tien minuten de intercity naar Schiphol kunnen nemen, verloopt soepel. Reizigers hoeven volgens de NS minder lang te wachten en hebben op deze dagen ook vaker een zitplaats.

Sinds 8 september worden op woensdag overdag testritten gereden, woensdag 8 december is de laatste testrit gepland. Sinds kort rijden er als test ook 'tienminutentreinen' tussen Rotterdam en Dordrecht.

"Reizigers moesten tijdens de eerste testdagen wennen aan gewijzigde vertrektijden en vertrekperrons", meldt de NS vrijdag. "Nog geen 3 procent van de treinen viel uit, wat vergelijkbaar is met het gemiddelde op andere dagen. Het percentage treinen dat op tijd aankwam met een marge van 3 minuten was 93 procent, iets hoger dan verwacht."

Het is de bedoeling dat de 'tienminutentreinen' vanaf december, bij het begin van de nieuwe dienstregeling, officieel gaan rijden. Om dat mogelijk te maken heeft spoorbeheerder ProRail de afgelopen jaren extra inhaalsporen aangelegd. Ook zijn op stations extra perrons aangelegd.