Clicky


Duitse A1 bij Osnabrück dinsdagavond dicht vanwege bergen gekantelde vrachtwagen

Duitse A1 bij Osnabrück dinsdagavond dicht vanwege bergen gekantelde vrachtwagen [+foto]
26-10-2021 14:18 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

OSNABRÜCK - Dinsdagochtend rond 05:52 uur reed een vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen over de Duitse A1 richting Bremen. Tussen de kruising van Bramsche en Neuenkirchen-Vörden raakte de 55-jarige chauffeur door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en raakte van de weg, kantelde en kwam in een sloot tot stilstand.

De chauffeur uit Bremen moest worden bevrijd uit zijn cabine door reddingswerkers. In tegenstelling tot aanvankelijke vermoedens, raakte hij slechts lichtgewond en niet ernstig gewond. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Osnabrück.

Beide rijstroken in de richting van Bremen waren tijdelijk afgesloten. Nadat de gewonde bestuurder was bevrijd, konden de rijstroken weer worden vrijgegeven. De inmiddels ontstane verkeersopstopping loste zich echter maar langzaam op.

De vrachtwagen geladen met 26 ton worst en vleeswaren ligt momenteel nog steeds op de plaats van het ongeval en zal pas in de late avonduren worden geborgen. Hiervoor wordt de A1 vanaf 22.00 uur tussen de knooppunten Bramsche en Neuenkirchen-Vörden richting Bremen volledig afgesloten.