Clicky


Evacuatie Transavia vlucht na landing op Schiphol

Evacuatie Transavia vlucht na landing op Schiphol [+foto's&video]
28-10-2021 15:02 | Incidenten | auteur Redactie | Esther van der Wal

SCHIPHOL - [update 19:20 uur] Transavia is een onderzoek gestart naar aanleiding van het incident van vanmiddag, waarbij een vliegtuig van Transavia na de landing geëvacueerd moest worden in verband met een kleine brand bij het landingsgestel.

“We betreuren dat dit incident is voorgevallen en zijn een grondig onderzoek gestart. Dit zal enige tijd in beslag nemen. Vanzelfsprekend ging vanmiddag onze eerste zorg uit naar de passagiers en bemanning. Een team van Transavia-collega's is naar Schiphol geweest om de passagiers en de bemanningsleden op te vangen. Inmiddels zijn de passagiers naar huis. Wij zullen met hen in contact blijven de komende tijd,” aldus Marcel de Nooijer, algemeen directeur bij Transavia.

Achtergrond

Vandaag is vlucht HV6730 van Sevilla naar Amsterdam geëvacueerd na landing op Schiphol vanwege een kleine brand bij het landingsgestel. Alle 180 passagiers en 6 bemanningsleden zijn veilig van boord gekomen en opgevangen op de luchthaven. De reguliere operatie kon volgens planning doorgaan.