Clicky


Holland Norway Lines komt met ferry tussen Nederland en Noorwegen

Holland Norway Lines komt met ferry tussen Nederland en Noorwegen
01-11-2021 11:33 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

EEMSHAVEN - Holland Norway Lines introduceert een ferry voor passagiers en vrachtvervoer van de Eemshaven in Nederland naar het Noorse Kristiansand. Vanaf deze week is het voor geïnteresseerden mogelijk om hun reis te boeken. De eerste overtocht vindt naar verwachting plaats in april 2022.

De nieuwe route verbindt Nederland en Noorwegen met een moderne cruiseferry die zorgt voor een comfortabele overtocht. De initiatiefnemers van Holland Norway Lines (HNL) en reder Tallink zijn beide ervaren partijen in de logistiek en scheepvaart. Bart Cunnen, CEO van HNL, spreekt van een interessant marktpotentieel dat voorafgegaan wordt door marktonderzoek in zowel Noorwegen als Nederland.

HNL biedt nieuwe mogelijkheden om op een eenvoudige en comfortabele manier Nederland en Noorwegen te bereiken. HNL maakt beide regio's sterker en verbindt Nederland met Scandinavië en past binnen de visie op duurzaam toerisme. In de Eemshaven in Groningen (Beatrixhaven) op een locatie van 6-8 hectare wordt binnenkort een speciale roro-kade met brug aangelegd. Daarnaast komt er een kantoor voor de medewerkers die het vertrek en de aankomst van diverse reizen verzorgen. De verwachting is dat deze nieuwe cruiseferrylijn in eerste instantie 50 nieuwe banen zal opleveren, met een mogelijke uitbreiding tot 100 banen.

Het cruiseveerschip MS Romantika dat op de route Eemshaven-Kristiansand gaat varen, is uitgerust met de nieuwste en meest duurzame technieken en systemen. Het schip zal niet alleen passagiers vervoeren, maar ook auto's (inclusief campers/caravans) en vrachtwagens. Drie keer per week vertrekt de MS Romantika om 15.00 uur vanuit de Eemshaven en arriveert, na een comfortabele nacht aan boord, om 9.00 uur in Kristiansand.

Er is ook een terugreis naar Nederland, die ook drie keer per week vertrekt. Het schip heeft een diversiteit aan restaurants, cafés, (belastingvrije) winkels en uitgaansgelegenheden. Voor bedrijven zijn er uitgebreide mogelijkheden om op een veilige en snelle manier lading van en naar Nederland en Noorwegen te vervoeren.

De prijs voor een retourtje inclusief overnachting ligt tussen de 600 en 900 euro inclusief auto.

Holland Norway Lines is vorig jaar samen met partners in de publieke en private sector het initiatief gestart om een ​​vaarverbinding op te zetten tussen de Eemshaven in Groningen en de haven van Kristiansand in Noorwegen. Het initiatief komt tot stand met steun van Groningen Seaports, de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM), de provincie Groningen en de gemeente Hogeland.