Clicky


Dubbeldrukke spits door regen en ongelukken

Dubbeldrukke spits door regen en ongelukken
29-10-2012 09:10 | Weer | auteur de redactie
(Novum) - Door regen en ongelukken is de spits maandagochtend ruim twee keer zo druk als normaal uitgevallen. In plaats van de gebruikelijke piek van 180 kilometer werd even voor 08.30 uur een piek van vierhonderd kilometer bereikt, zegt een woordvoerder van de ANWB. Daarna begon de drukte gestaag af te nemen. Even na 08.45 uur stond nog driehonderd kilometer.

Door de regen waren veel dagelijkse files twee keer zo lang als normaal. "Tussen Heemskerk en Badhoevedorp op de A9 stond bijvoorbeeld twintig kilometer." Ook waren er veel ongelukken gebeurd.

Op de A15 tussen Nijmegen en Gorinchem, net voorbij Tiel, zorgde dat voor de meeste vertraging. "Daar botsten meerdere auto's op elkaar, waardoor de weg een tijd helemaal was afgesloten." Ook daar stond ruim twintig kilometer file, de vertraging was anderhalf uur. De weg ging pas even voor 08.00 uur weer open "Als je een paar van dit soort files hebt kom je al snel uit op een drukke spits."

Voor de spits van dinsdagochtend is volgens de woordvoerder nog geen verwachting te geven. "Dat hangt erg af van het weer. Als het tijdens de spits regent heb je een heel andere situatie dan wanneer het een uurtje later regent."