Clicky


De iconische Emirates A380 met nieuwe 'Expo 2020'-kleurstelling landt in Amsterdam

De iconische Emirates A380 met nieuwe 'Expo 2020'-kleurstelling landt in Amsterdam

AMSTERDAM - De iconische A380 van Emirates is geland in Amsterdam. In lijn met de versoepeling van de reisbeperkingen en als gevolg van een toename van de passagiersvraag, biedt Emirates reizigers 10 wekelijkse vluchten naar de Nederlandse hoofdstad aan - een dagelijkse A380-dienst, en drie keer per week met behulp van de wide-body Boeing 777-300ER toestellen. Eerder vandaag fascineerde het speciale A380 toestel met een felblauw full-aircraft Expo 2020 Dubai livrei reizigers op Schiphol, daar de luchtvaartmaatschappij het bewustzijn van een van de grootste evenementen wereldwijd blijft verspreiden.

Expo 2020 "Be part of the magic" livrei

Schiphol Airport verwelkomde eerder vandaag de Emirates A380 met de speciale Expo 2020 Dubai livrei. Het is een gewaagde afwijking van de traditionele wit-gouden kleurstelling van de luchtvaartmaatschappij. De felblauwe livrei is voorzien van grootschalige graphics in levendig groen, oranje, roze, paars en rood, die over de romp lopen tot aan de staart en vin. Hier worden ze verweven met het opvallende ringvormige Expo 2020 Dubai logo.

Op de motorkappen staan ook de Expo 2020 Dubai teksten en data van het evenement. Daarnaast is de heldhaftige Burj Khalifa stuntvrouw, die in de recente virale Emirates-commercial te zien was, op beide kanten van het toestel afgebeeld. Ze houdt een uitnodiging om het evenement te bezoeken vast met de teksten: 'See you there' en 'Dubai Expo Oct-Mar 2022'.

Ongeëvenaarde reiservaring

De Emirates A380 ervaring is al lange tijd een favoriet onder reizigers, geliefd om de extra beenruimte, comfort en de grootste schermen in de branche voor passagiers in alle cabines. Reizigers genieten van de uitgebreide selectie entertainment op het bekroonde in-flight entertainmentsysteem, ice. Passagiers in de premium cabines komen keer op keer terug door de kenmerkende functies van de A380. Zo genieten Business Class reizigers van zowel de populaire Onboard Lounge als de comfortabele full flat seats en profiteren First Class passagiers van een privésuite en de Shower Spa. In december 2020 introduceerde Emirates haar eerste A380 in 4-klasse configuratie, met Premium Economy. Hier genieten reizigers onder andere van stoelen die een royale stoelafstand tot 102 cm bieden.

Emirates’ A380 vloot

Als 's werelds grootste exploitant van de A380, beschikt Emirates tegen het eind van het jaar over 118 van deze toestellen, waaronder er zes uitgerust zijn met Premium Economy stoelen in de 4-klasse configuratie. De luchtvaartmaatschappij vliegt momenteel naar meer dan 120 steden, die 90% van het netwerk van voor de pandemie vertegenwoordigen. Emirates zet de populaire vliegtuigen geleidelijk en op verantwoorde wijze in, waarbij de vraag van passagiers in acht wordt genomen, terwijl de reisindustrie zich langzaam hersteld.

Deze maand voegt Emirates maar liefst 11 routes aan het A380-netwerk toe, waaronder Amsterdan, evenals extra frequenties op de meest populaire routes die al door het toestel worden bediend. Dit resulteert in bijna 165.000 extra A380-stoelen voor reizigers. Met de terugkeer van meer dan 50 A380 vliegtuigen, ligt Emirates op schema om tegen het einde van het jaar 70% van de capaciteit te herstellen.

Bezoek Dubai

Met de aanpassing van oranje naar een gele kleurcode van Dubai, is de interesse in reizen naar Dubai onder Nederlandse reizigers fors gestegen. Dubai, een van de meest dynamische metropolen, heeft de wereld de afgelopen tijd geleid in de reactie op de pandemie. Hierin speelde het sterke leiderschap van de stad en de uitstekende samenwerking tussen de publieke en private sector een belangrijke rol. Dubai's snelle uitrol van vaccinaties en duidelijke pandemische protocollen, hebben de stad in staat gesteld om sinds juli 2020 snel en veilig open te gaan voor internationale toeristische en zakelijke activiteiten.

Emirates Expo Day Pass

Emirates is de Premier Partner and Official Airline van Expo 2020 Dubai en heeft een exclusief aanbod gelanceerd voor passagiers om de wereldtentoonstelling in het echt te ervaren. Reizigers die tussen 1 oktober 2021 en 31 maart 2022 naar of via Dubai reizen, komen in aanmerking voor een gratis Emirates Expo Day Pass voor elk vliegticket geboekt bij Emirates. De aanbieding is van toepassing op alle klassen en geldt voor tickets die via Emirates zijn geboekt voor vluchten op flydubai en voor reizigers die overal op het wereldwijde netwerk van Emirates reizen met een overstaptijd van ten minste zes uur in Dubai.

Expo 2020 Dubai, die loopt van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022 en samenvalt met het gouden jubileum van de VAE, brengt de wereld samen en laat een blijvende herinnering achter voor iedereen die het evenement bezoekt door de unieke ervaringen die worden aangeboden.