Clicky


Zware avondspits dreigt rond Utrecht na ongeval

Zware avondspits dreigt rond Utrecht na ongeval
30-10-2012 16:43 | Ongevallen | auteur de redactie
UTRECHT - Door een ongeval op de A2 dreigt rond Utrecht een zware avondspits te ontstaan. Rond 15:00 uur reed een personenauto tegen de vangrail tussen het knooppunt Oudenrijn en de afrit Nieuwegein. Door het ongeval zijn drie rijstroken afgesloten. Omdat de chauffeur bekneld zit verwacht Rijkswaterstaat dat de rijbaan pas vanmiddag rond 17:00 uur weer vrij is. De file achter het ongeval groeit razendsnel aan, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Inmiddels staat er 9 kilometer verkeer stil vanaf de afrit Maarssen. De extra reistijd is opgelopen tot 45 minuten. De verwachting is dat dit alleen maar toe zal nemen. De A2 richting Den Bosch telt op dat punt vijf rijstroken. Door het ongeval is de rijbaan dus ernstig beperkt.

Verkeer bij Utrecht wordt geadviseerd om via de Zuilense Ring (N230) naar de A27 te rijden en zo de reis naar het zuiden te vervolgen. Verkeer vanuit Den Haag doet er goed aan om op de A12 bij het knooppunt Oudenrijn gebruik te maken van de parallelrijbaan en pas bij het knooppunt Lunetten in zuidelijke richting te rijden (A27). Weggebruikers vanuit Amsterdam kunnen beter vanaf het knooppunt Holendrecht via de A9, de A1 en de A27 naar de Domstad rijden (via Hilversum).

De VerkeersInformatiedienst verwacht lange files rond Utrecht. Het lijkt waarschijnlijk dat ook op de toch al drukke omleidingsroutes lange files zullen ontstaan. De dinsdagavondspits is bovendien wekelijks één van de drukste spitsen van de week.