Clicky


Verdachte aangehouden in onderzoek naar dood Sjaak Groot

Verdachte aangehouden in onderzoek naar dood Sjaak Groot
03-11-2021 15:14 | Binnenland | auteur Redactie

ALKMAAR - De recherche heeft dinsdag rond middernacht in Alkmaar een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van de 72-jarige Sjaak Groot uit Berkhout, die op 14 juni 2021 in zijn woning aan het Oosteinde door geweld om het leven kwam.

De aangehouden man, een 27-jarige Alkmaarder, wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de woningoverval. Zijn betrokkenheid bij deze zaak wordt verder onderzocht. De verdachte zit in volledige beperkingen waardoor op dit moment er geen verdere inhoudelijke informatie wordt verstrekt, meldt de politie.

Sjaak Groot werd in de nacht van 13 op 14 juni 2021 in zijn woning neergeschoten en overleed aan zijn verwondingen. De politie vermoedt dat het 72-jarige slachtoffer had geprobeerd een aantal overvallers buiten de deur te houden.

Op 2 november werd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze zaak en een oproep gedaan voor nieuwe getuigen. Hierbij werden camerabeelden getoond van de auto van de verdachten die richting Spierdijk reed en daarna in noordelijke richting. Ook waren beelden te zien van een man die in die nacht na het misdrijf vanaf het Oosteinde in de richting van NS-station Hoorn loopt. 

Na afloop van de uitzending heeft de politie tot nu toe 23 tips ontvangen, waaronder een aantal zeer bruikbare. Het onderzoeksteam zal de binnengekomen tips verder onderzoeken. 

Aanstaande vrijdag zal de verdachte worden voorgeleid aan de rechter-commissaris die een beslissing zal nemen over zijn voorlopige hechtenis. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.