Clicky


Autoriteiten waarschuwden Travis Scott al voor show

Autoriteiten waarschuwden Travis Scott al voor show
08-11-2021 09:50 | Buitenland | auteur ANP

HOUSTON - Amerikaanse autoriteiten zouden al voor de show van Travis Scott hebben gevreesd dat een uitzinnige menigte moeilijk beheersbaar zou zijn. De lokale politiechef bezocht de rapper om zijn zorgen te bespreken, zegt een ingewijde tegen The New York Times.

Voor het festivalpodium van het Astroworld muziekfestival in Houston ontstond vrijdag paniek. In het gedrang vielen 8 doden en 25 gewonden. Bij de ingang en bij de omheiningen vielen veel mensen flauw. Op sociale media deelden talloze bezoekers al de hele dag berichten dat de situatie onveilig was, maar dat er niets aan werd gedaan. In filmpjes is te zien hoe festivalgangers beveiligers vragen in te grijpen, maar worden genegeerd. Er waren zo'n 50.000 bezoekers op het festival.

The New York Times legde ook de hand op de noodplannen van de organisatie, waaruit volgens de krant blijkt dat de medische dienst niet goed voorbereid was op de omvang van het aantal slachtoffers. Zo zouden er voor het optreden van de rapper al meer bezoekers bij medische posten zijn geweest dan geholpen konden worden.

Ten minste één bezoeker van Astroworld spant een rechtszaak aan tegen Travis Scott. De man, Manuel Souza, wil ook medeorganisator ScoreMore en concertorganisatie Live Nation aansprakelijk stellen voor het drama. Volgens de Amerikaanse website Billboard stelt de advocaat van Souza dat de ramp het resultaat was van het verlangen om winst te maken "ten koste van de gezondheid en veiligheid van concertbezoekers".