Clicky


FNV: 700 handtekening tegen XPO Logistics vanwege security check in eigen tijd

FNV: 700 handtekening tegen XPO Logistics vanwege security check in eigen tijd
09-11-2021 17:02 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT/TILBURG - Medewerkers van logistiekbedrijf XPO in Tilburg, die voor onder meer H&M de pakketjes inpakt en verstuurd, eisen woensdagmiddag bij de directie dat de security check tijdens pauzes niet meer in hun eigen tijd gebeurt. Ze bieden daarvoor 700 handtekeningen aan.

Birgitte Staal, bestuurder FNV Transport & Logistiek: "De beveiliging komt na het uitklokken. Mensen die een kwartier pauze hebben staan daardoor soms wel 7 minuten in eigen tijd te wachten. Een halve pauze dus."

Volgens FNV steelt XPO op de vestiging aan de Letostraat in Tilburg de eigen tijd van medewerkers doordat ze tijdens hun pauze moeten wachten op de security check. Tot nu weigert de directie de volgorde van de check en het uitklokken om te draaien, terwijl dat bij andere vestigingen van het bedrijf wel gebeurt.

Adam Milewski, kaderlid van FNV en een van de ondertekenaars van de petitie: "De petitie gaat over mijn pauze, die op dit moment niet volledig is. Daardoor kunnen we niet goed rusten en dat verhoogt het risico op fouten."

1500 mensen

Bij de vestiging in Tilburg werken in totaal zo’n 1500 mensen, voornamelijk arbeidsmigranten. Het bedrijf is onderdeel van een grote internationale onderneming.