Clicky


Donderdag zware ochtendspits door mist

Donderdag zware ochtendspits door mist
13-11-2012 20:17 | Weer | auteur de redactie
(Novum) - Weggebruikers moeten donderdag rekening houden met een zware ochtendspits. Het verkeer gaat waarschijnlijk hinder ondervinden van dichte mist, waardoor lange files kunnen ontstaan. Met name rondom Utrecht komt het vast te staan, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID) dinsdag.

Normaal staat er op donderdagochtend zo'n 220 kilometer file. Als er echter donderdagochtend inderdaad sprake is van dichte mist, kan de totale filelengte zo oplopen tot driehonderd kilometer.

Vooral in het zuidoosten van het land, het gedeelte ten oosten van de lijn van Zeeland naar Groningen, is het zicht naar verwachting slecht. De Randstad blijft in dat geval gevrijwaard van dichte mist, maar volgens de VID is het zeker niet uitgesloten dat het verkeer rond Utrecht de dans ontspringt.

Als het mistig is, blijven spitsstroken vaak gesloten, omdat Rijkswaterstaat bij dichte mist eventuele incidenten niet kan zien door de camera's. Bij Utrecht zal dat te merken zijn op de A27 en A28. Ook de stroken op de A2 bij Urmond, de A1 bij knooppunt Hoevelaken, de A50 bij Arnhem en de A50 en A73 bij Nijmegen blijven naar verwachting dicht.