Clicky


Mist zorgt voor drukke ochtendspits

Mist zorgt voor drukke ochtendspits
19-11-2012 09:21 | Weer | auteur de redactie
(Novum) - Dichte mist in het hele land zorgt maandagochtend voor een drukke ochtendspits. Rond 08.15 uur stond er door slecht zicht, gesloten spitsstroken en ongevallen meer dan 350 kilometer file. Normaal is dat in deze tijd van het jaar zo'n 225 kilometer, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID) maandag.

In Brabant liep het zicht terug tot minder dan honderd meter. Ook in de rest van het zuiden van het land is het zicht slecht. Op de A2 ontstond een aanrijding en bleef alleen de vluchtstrook enige tijd open. Daar stond rond 08.15 uur een file van acht kilometer.

Ook op de A6 ontstond maandagochtend eveneens een lange file door een ongeval. Voor het knooppunt Muiderberg stond het verkeer over zo'n dertien kilometer stil. Ook daar is het zicht beperkt.

In het hele land komt plaatselijk dichte mist voor met een zicht van minder dan tweehonderd meter, meldt het KNMI maandag. Alleen in de kop van Noord-Holland, Friesland, Groningen en Drenthe lijkt het mee te vallen. Later op de ochtend breidt de mist zich uit naar het noorden en verdwijnt dan langzaam.