Clicky


Storm geeft geen grote incidenten

Storm geeft geen grote incidenten
25-11-2012 12:28 | Weer | auteur de redactie
(Novum) - De storm die zondag huishoudt in Nederland heeft vooralsnog niet voor grote problemen gezorgd. Wel hield de storm de hulpdiensten flink bezig. Er kwamen vooral meldingen binnen van afgewaaide takken, omgewaaide bomen en rondvliegende dakpannen.

In Roermond raakte een vrouw lichtgewond toen ze werd geraakt door een steiger die omwaaide. Het vliegverkeer ondervindt geen hinder van de storm en op de wegen en op het spoor bleef de overlast beperkt.

Een boom kwam op de A2 bij het Noord-Brabantse Best op de vluchtstrook en de rechterrijstrook terecht, maar omdat er weinig verkeer op de weg is zorgde dat niet voor files, zegt een woordvoerder van de ANWB. Op de A12 bij Arnhem ontstonden files omdat een lichtmast in de middenberm dreigde om te waaien.

Een stuk plastic dat van het stadskantoor in Utrecht afwaaide kwam in de bovenleiding van het spoor terecht, maar dat heeft volgens een woordvoerder van de NS nauwelijks voor problemen gezorgd. Tussen Eindhoven en Weert belandde een boom op het spoor, waardoor minder treinen reden. Ook tussen Soest en Baarn was vertraging door een boom op het spoor.

In Rotterdam belandde een boom aan de Boergoensevliet op de tramrails. Ook werd gemeld dat dakplaten van de nieuwe hal van het Centraal Station los zouden laten, maar dit bleek volgens de brandweer om een omgewaaid hek te gaan. Rond het middaguur werd de toegangsweg naar Rotterdam The Hague Airport afgesloten omdat spullen van een bouwproject naar beneden waaiden.

Volgens weeronline.nl kan gesproken worden van een zware storm, omdat in IJmuiden en op Vlieland windkracht 10 is gemeten. Windstoten langs de Noord-Hollandse kust bereikten volgens een woordvoerder snelheden tot 107 kilometer per uur en op Vlieland zelfs tot 110 kilometer per uur. De storm neemt aan het einde van de middag in kracht af.